Kuinka saada tukkoinen nenä auki kotikonstein?

Tukkoinen nenä on ikävä vaiva joka voi johtua esimerkiksi flunssasta tai allergiasta. Tässä lyhyessä artikkelissa esittelemme muutamia tapoja kuinka saada tukkoinen nenä auki kotikonstein.

2.3.2023

Mihin parasetamoli auttaa? Kysymyksiä ja vastauksia parasetamolista

Parasetamoli on yleisesti käytetty kipulääke. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin parasetamolia koskeviin kysymyksiin.

7.2.2023

Missä lääkkeissä on parasetamolia?

Parasetamoli on särkylääke, joka sopii myös flunssan oireiden hoitoon ja kuumeen alentamiseen. Parasetamolivalmisteita on saatavilla tabletteina, poretabletteina, jauheena, peräpuikkoina sekä nestemäisenä oraalisuspensiona.

7.2.2023

Kuinka nopeasti B12-vitamiini vaikuttaa?

B12-vitamiini eli kobalamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka varastoituu maksaan. Sillä on monia tehtäviä elimistössä ja se tukee muun muassa hermoston ja aivojen hyvinvointia, ja sitä tarvitaan veren punasolujen muodostuksessa.B12-vitamiinivalmisteen käytön vaikutus riippuu puutostilan vakavuudesta ja käytetystä valmisteesta.

7.2.2023

Mitä suolaa nenäkannuun voi laittaa? Kysymyksiä ja vastauksia nenäkannun käytöstä

Nenäkannu eli nenähuuhtelukannu on apuväline nenähuuhteluun. Nenäkannun käyttö on hyödyllistä flunssan tai allergioiden vaivatessa, sillä se auttaa poistamaan limaa ja vähentää tukkoisuuden tunnetta. Se voi olla myös hyödyllinen astmaatikoille tai henkilöille jotka kärsivät kroonisesta nuhasta. 

23.1.2023

Mihin sitruunahappoa käytetään?

Sitruunahappo on orgaaninen happo jota esiintyy luonnossa muun muassa sitrushedelmissä. Sitruunahappoa käytetään moniin eri tarkoituksiin ja sillä on useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa on muutamia esimerkkejä sitruunahapon käytöstä.

23.1.2023

Kuinka nopeasti melatoniini vaikuttaa?

Melatoniini on käpyrauhasen tuottama luontainen pimeähormoni, joka aiheuttaa väsymyksen tunteen. Melatoniinin vaikutukset vaihtelevat yksilöllisesti, mutta yleisesti ottaen sen on todettu alentavan nukahtamisaikaan tarvittavaa aikaa. 

22.1.2023

Mistä jalkasieni tulee?

Jalkasieni eli jalkasilsa on iholla elävä sieni joka aiheuttaa ihon voimakasta kutinaa. Sieni ilmenee tavallisesti jaloissa, kuten varpaiden välissä ja jalkapohjassa. Jalkasieni leviää tartuntana, ja se onkin herkästi tarttuva.

22.1.2023

Mistä tunnistaa täit?

Täit ovat pieniä 2-3 mm pituisia, harmaita tai ruskehtavia hyönteisiä, jotka loisivat ihmisen hiuksissa. Niiden tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta onneksi on olemassa joitakin merkkejä, joita voit etsiä täiden varalta.

22.1.2023

Arpien hoito

Ihoon tapahtuneen vaurion parantumisen seurauksena syntyy arpi ja joskus se voi häiritä toimintoja tai olla esteettinen ongelma. Arpien hoidolla voidaan edesauttaa arpien paranemista.

7.1.2023

Mikä auttaa aftaan? Kysymyksiä ja vastauksia aftojen hoidosta 

Mistä afta tulee ja mistä aftat johtuvat? Miten aftan saa pois nopeasti? Mikä auttaa aftaan? Proviisori Anniina vastaa kysymyksiin aftojen hoidosta.

15.11.2022

Kuinka kauan joditabletit säilyvät? Kysymyksiä ja vastauksia joditableteista 

Kuinka kauan joditabletit säilyvät? Mikä on nykyinen joditablettisuositus? Milloin joditabletti täytyy ottaa? Porin Asema-apteekin apteekkari Leena Astala vastaa kysymyksiin joditableteista ja niiden käytöstä.

12.10.2022

Kuivasilmäisyys

Kuivat silmät eli kuivasilmäisyys on yksi yleisimmistä silmäsairauksista, josta kärsii tutkimuksesta riippuen 5–50 % väestöstä. Sen syynä on yleensä joko kyynelten riittämätön eritys tai kyynelten liiallinen haihtuminen. 

24.2.2022

Peräpukamat

Peräpukamat ovat peräaukon laskimoita, jotka ovat laajentuneet. Altistavia tekijöitä peräpukamille on esimerkiksi ummetus, pitkään istuminen ja ylipaino. Peräpukamien hoitoon löydät apteekista runsaasti oireita helpottavia tuotteita. 

24.2.2022

Vuorokausirytmi ja melatoniini

Moni arkinen valinta ja tekijä vaikuttaa meille niin yleisiin nukahtamisvaikeuksiin. Lievissä tapauksissa elämäntapamuutoksilla voidaan lopettaa unettomuuden aiheuttavat ongelmat lähes kokonaan. Muutamalla simppelillä muutoksella arjessasi voit nopeuttaa iltaista nukahtamistasi. 

24.2.2022

Mikä on oikea hoito flunssaan?

Flunssan hoito on nykyään helppoa, kun tietää mitä tekee. Asema-apteekin apteekkari Leena Astala kertoo mikä oikeasti tehoaa flunssaan ja mitä kannattaa välttää.

20.1.2022

Mitä jokaisen atoopikon on hyvä tietää ihonhoidosta

Hyväkuntoisen ihon perushoito on helpompaa kuin tulehtuneen tai ärtyneen ihon parantaminen. Siksi atoopikon kannattaa hoitaa ihoa säännöllisesti, vaikka se ei oireilisi.

20.1.2022

Näin hyödynnät ravintolisiä

Vitamiiniviidakkoon on helppo eksyä. Tuotteita löytyy joka lähtöön ja suosituksia tulee sekä vasemmalta että oikealta.

20.1.2022