Vi-Siblin

Vi-Siblin -tuotteet ovat kuituvalmisteita, joita käytetään toistuvan ummetuksen ja vatsan toimintahäiriöiden hoitoon päivittäiseen käyttöön. Ne hoitavat sekä kovaa että löysää vatsaa. Oikein toimiakseen vatsa tarvitsee riittävän määrän kuituja ja kuidun saannin jäädessä vähäiseksi vatsa saattaa oireilla. Vi-siblinin sisältävät liukenevat kuidut voivat helpottaa vatsavaivoja. Vi-Siblin rakeet sekoitetaan juomaan tai kiinteään ruokaan. Lue alhaalta lisää sinulle sopivan tuotteen valitsemisesta.

 


 

Valitse itsellesi sopiva Vi-Siblin tuote

Vi-Siblin S sisältää makeutusaineena sorbitolia. Jos haluat välttää sorbitolin käyttöä esimerkiksi FODMAP-ruokavalion takia, valitse sakkaroosia sisältävä Vi-SiblinVi-Siblin 500 gramman pakkaus riittää noin 40 vuorokaudeksi ja Vi-Siblin S 450 gramman pakkaus riittää noin 56 vuorokaudeksi, ja mikäli annoksia otetaan 2 päivässä. Kuituvalmiste toimii parhaiten, kun sitä otetaan säännöllisesti ruokailun yhteydessä.

 

Käyttötarkoitus

Vi-Siblin on lääkekuitu, joka helpottaa ummetusta ja normalisoi suoliston toimintaa vaikuttaen näin sekä kovaan että löysään vatsaan. Sen vaikuttava aine ispaghulansiemenkuori sitoo itseensä vettä, jolloin suolen sisällön tilavuus lisääntyy ja suolen toiminta normalisoituu. Turvonnut kuitu synnyttää massasta koostuvat voitelevan kerroksen. Vi-Siblin  tasapainottaa sekä kovaa että löysää vatsaa ja auttaa ruoansulatusta toimimaan paremmin.

 

Annostelu

Rakeet sekoitetaan veteen tai muuhun juomaan, kiinteään ruokaan (esim. viiliin, puuroon tai vaikka smoothieen) sekoitettuna tai sen päälle siroteltuna. Ruuan päälle siroteltuna on tärkeää nauttia vähintään lasillinen vettä. Aloita hoito yhdellä annoksella vuorokaudessa ja suurenna annostusta sitten vähitellen, kunnes toivottu vaikutus saavutetaan, tavallisesti 1-3 päivän kuluttua. Lue tuotekohtaiset ohjeet pakkausselosteesta. Ota Vi-Siblin 30min - 1 tunti ennen muita lääkevalmisteita tai niiden ottamisen jälkeen, sillä vi-siblin rakeet voivat hidastaa muiden lääkkeiden imeytymistä. 

 

Huomioitavaa

Jos ummetus ei häviä 3 päivän kuluessa hoidon aloittamisesta, käänny lääkärin puoleen.

Älä käytä Vi-Siblin S-valmisteita, jos:

  • suolentoimintasi on muuttunut äkillisesti yli 2 viikkoa sitten tai sinulla on muita, selittämättömiä vatsavaivoja
  • olet allerginen ispagulan siemenkuorelle tai jollekin muun tämän tuotteet ainesosalle
  • sinulla on verenvuotoa peräsuolesta tai et pysty ulostamaan ulostuslääkkeen käytön jälkeen
  • sinulla on maha-suolikanavan ahtauma
  • sinulla on ruokatorven tai mahansuun sairaus
  • sinulla on suolentukkeuma (ileus)
  • sinulla on todettu suolen lamaantuminen tai paksusuolen laajentuma (megakoolon) tai jos sinulla on nielemisvaikeuksia tai nielun ongelmia.

 

Vi-Siblin rakeet on aina nautittava runsaan nestemäärän kanssa. Katso myös muut käytön rajoitukset pakkausselosteesta. Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi