Urheiluteippiä taas käytetään pääsääntöisesti vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon, kuten osittaisiin revähdyksiin tai jännevammoihin. Urheiluteippaus sopii nivelten tukemiseen ja niiden erilaisten liikesuuntien rajoittamiseen.
Kinesio- ja urheiluteippejä saa eri väreissä, jäykkyyksissä, leveyksissä sekä pituuksissa. Jatkamalla lukemista löydät lisää tietoa tuotteiden käyttötarkoituksista ja eroista, ja voit valita mieleisesi tuotteen selaamalla tuotekategoriaa läpi. Ota aina huomioon teipin käyttötarkoitus tuotetta valitessasi. Jos olet epävarma itsellesi sopivasta tuotteesta, apteekin henkilökunta, lääkäri tai fysioterapeutti voi auttaa sinua sopivan tuotteen valitsemisessa.
Miten kinesioteippi ja urheiluteippi eroavat toisistaan?
Kinesioteippi ja urheiluteippi eroavat toisistaan siten, että kinesioteippiä jäykemmällä urheiluteipillä ennaltaehkäistään ja jälkihoidetaan vammoja, kun taas kinesioteipillä voidaan hoitaa myös akuutteja vammatiloja. Kinesioteippi saattaa sopia sinulle paremmin jos saat helposti allergisia iho-oireita, kuten ihottumaa. Kinesioteippi kestää myös paremmin hikoilua ja kuumuutta. Jäykkää urheiluteippiä käytetään yleensä vain muutamia tunteja kerrallaan esimerkiksi hetkellisenä apuna urheilusuorituksen ajan, kun taas joustavaa kinesioteippiä voidaan käyttää jopa viikkoja pidempiaikaisempana apuna.
Kinesioteipin ja urheiluteipin rakenne ja käyttö
Kinesioteippejä on monissa eri väreissä, mutta ne ovat kaikki laadultaan samanlaisia. Teippi on 100-prosenttista puuvillaa ja siinä on akryylipohjaista, allergiaystävällistä teippiliimaa. Kinesioteippi on materiaaleiltaan hengittävä sekä joustava, mikä mahdollistaa teipin liikkumisen ihon mukana. Tämä teippi hylkii hyvin myös vettä ja sietää hyvin hikoilun, peseytymisen, saunomisen sekä uimisen. Urheiluteippi on materiaaleiltaan kinesioteippiä huomattavasti jäykempää, eikä se hengitä yhtä hyvin kuin kinesioteippi.
Kinesioteippauksen voi tehdä myös kotona, mutta parhaan lopputuloksen saa aina ammattilaisen, kuten fysioterapeutin avustuksella. Akuuttien vammojen hoidossa on myös aina kannattavinta mennä lääkäriin, jotta hoito osataan tehdä kyseiselle vammalle sopivalla tavalla. Urheiluteippaus taas tulisi tehdä aina ammattilaisen toimesta, sillä esimerkiksi liian kireä teippaus voi haitata normaalia verenkiertoa. Oikein tehtynä urheiluteippauksella ei ole haittavaikutuksia, mutta oikean lopputuloksen saamiseksi on teippaajan tunnettava hyvin teipattavan alueen anatomia ja asiakkaan vamman diagnoosi.