Silmänympärysvoiteet

Silmänympärysvoiteet ovat silmänympärysihon hoitamiseen ja suojaamiseen tarkoitettuja voiteita. Silmänympärysiho on muuta ihoa herkempää, ja sen takia se saattaa usein oireilla myös muuta ihoa herkemmin esimerkiksi kuivumalla ja hilseilemällä. Kasvojen hoitamiseen tarkoitetut voiteet ovat silmänympärysiholle usein liian rasvaisia eivätkä ne imeydy silmänympärysihon läpi yhtä tehokkaasti, kuin erityisesti silmänympäryksille sopivat voiteet. Silmänympärysvoiteita käytetään myös ikääntymisen merkkien ja muiden esteettisten ongelmien kuten tummien silmänalusten ja silmäpussien ehkäisemisessä. Lue alhaalta lisää sopivan silmänympärysvoiteetn valitsemisesta.

 


Sopivan silmänympärysvoiteen valitseminen

Hyvä silmänympärysvoide pitää silmänympärysihon joustavana, kosteutettuna ja elastisena sekä suojaa herkkää ja ohutta silmänympärysihoa ulkoiselta rasitukselta.

Sopivan silmänympäryksiä hoitavan tuotteen valitseminen alkaakin siis oman silmänympärysihon ongelmien tunnistamisesta. Esimerkiksi tummien silmänympäryksien ja silmäpussien häivyttämiseen sopii allergialiiton kanssa yhteistyössä tehty kosteuttava Favora silmänympärysgeeli. Ikääntymisen merkkejä taas voi hoitaa anti-age tuotteilla, kuten Acon face age delay -voiteella, ja kuivia silmänympäryksiä CeraVen Eye Repair -voiteella.

Jos sinulla on allergioita tai yliherkkyyksiä voiteiden aineosille, varmistathan apteekin henkilökunnalta valitsemasi tuotteen sopivuuden sinulle.

 

Silmänympärysvoiteen levittäminen

Silmänympärysvoidetta voi käyttää osana ihonhoitorutiinia kuka tahansa iästä ja sukupuolesta riippumatta. Silmänympärysvoiteen levittäminen toimii parhaiten ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena: Ensin koko kasvojen iho puhdistetaan, sitten kasvot kosteutetaan muualta kuin silmien ympäriltä, ja lopuksi ihonhoito viimeistellään vielä silmänympärysvoiteen levittämisellä. Silmänympärysvoide levitetään hellävaraisesti painelemalla alaluomelle ja kulmaluun seudulle ja useimmiten riittää, että sitä levitetään noin nuppineulan pään kokoinen annos.