Remo-Wax

Remo-Wax -tuotteet ovat korvavaikun eli korvavahan liuotukseen ja poistamiseen sekä korvakäytävän puhdistukseen tarkoitettuja valmisteita. Vaikku on korvakäytävän rauhasista erittyvää, korvakäytävää suojaavaa vahaa, joka on syytä poistaa jos vahasta muodostuu korvakäytävää tukkiva vahatulppa. Tuotteita on kolmessa eri valmistemuodossa: Remo-Wax korvasuihkeena ja tippoina, sekä Remo-Wax Oil -korvaöljynä. Korvasuihkeet ja -tipat on tarkoitettu korvavaikun poistamiseen ja korvaöljy taas korvakäytävän kosteana pitämiseen, sekä korvavahatulppien ennaltaehkäisemiseen. Sekä korvasuihketta, että korvatippoja saa myös paketissa jossa on mukana korvien huuhteluun tarkoitettu korvapumppu. Lue alhaalta lisää Remo-Wax -tuotteista ja niiden annostelusta.

 


Remo-Wax -tuotteiden käyttö

 

Remo-Wax korvatippoja ja korvasuihketta käytetään korvavahatulppien irrottamiseen ja korvakäytävän puhtaanapitoon. Hakeuduthan lääkäriin, jos korvan tukkeutumiseen liittyy huimausta, korvan kipua tai vuotoa.

Remo-Wax -suihketta ja -tippoja käytetään näin:

  1. Lämmitä Remo-Wax pulloa kädessäsi jonkin aikaa.
  2. Asetu makuulle pää sivulle käännettynä.
  3. Tiputa korvaan n. 20 tippaa Remo-Wax korvatippoja. Jos käytät Remo-Wax suihketta, niin suihkuta sitä korvaan 2-3 painallusta.
  4. Vedä korvannipukasta kevyesti ylös ja alas pyörittävällä liikkeellä muutaman kerran.
  5. Aseta vanutuppo korvaan
  6. Anna Remo-Waxin vaikuttaa 20-60 minuuttia tai tarvittaessa yön yli.
  7. Huuhdo korva joko korvapumpulla tai käy huuhtelemassa korva terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Korvapumpun käyttö: Ime puhdasta kädenlämpöistä vettä korvapumppuun ja vie pumpun kärjestä vain pari millimetriä varovasti korvakäytävään. Huuhdo korva puristamalla kevyesti pumppua ja toista kunnes ulosjuokseva vesi on kirkasta.

 

Jos vahatulppa on paksu, toimenpiteen voi joutua uusimaan muutamana päivänä. Tuotteita ei tule käyttää särkeviin, tulehtuneisiin tai vuotaviin korviin, eikä silloin kun tärykalvo on puhkaistu.

Remo-Wax Oil korvien hoitoöljyä annostellaan 1-2 painallusta molempiin korvakäytäviin kerran viikossa. Säännöllisesti käytettynä korvasuihke estää korvavahatulppien muodostumista. Hoitoöljyä ei tarvitse huuhdella pois.
Remo-Wax lapsille

 

Lasten korvat tulee huuhdella vain lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotolla ja Remo‑Waxia  suositellaan käyttämään lapsille vain lääkärin harkinnan mukaan. Noudata tarkasti saamiasi ohjeita.

 

Mistä korvan vahatulppa johtuu?

 

Koravavaikku eli korvavaha on korvaa suojaavaa vahaa, joka normaalissa toiminnassaan kulkeutuu korvakäytävän suulle ja putoaa kuivuttuaan pois. Korvan sisälle voi muodostua vahatulppa, jos korvavahaa muodostuu normaalia enemmän tai korvakäytävän kuljetusmekanismi heikentyy. Vahatulppa voi muodostua myös jos korvaa esimerkiksi puhdistetaan tai kaivetaan omatoimisesti tai jos vaha kostuessaan laajentuu esimerkiksi uimisen yhteydessä. Tämän lisäksi kuulolaitteen tai korvan sisään asetettavien kuulokkeiden käyttö voi edesauttaa vahatulpan syntymistä. Itsehoitona voi  käyttää sekä vahatulpan syntymistä ennaltaehkäiseviä että korvavahaa liuottavia Remo-Wax -tuotteita. Jos korvaan on muodostunut vahatulppa, joka ei kotikonstein irtoa, on syytä puhdistuttaa korva terveydenhoitajalla tai kääntyä lääkärin puoleen.