Primaspan

Primaspan-enterotabletteja käytetään lääkärin ohjeen mukaan verisuonitukosten estämiseen ja se on suunniteltu pitkäaikaiseen salisylaattihoitoon. Primaspanin vaikuttava aine on asetyylisalisyylihappo, joka vaikuttaa verihiutaleiden tuottamien, veren hyytymistä voimistavien aineiden tuotantoon ja ehkäisee näin veritulppien syntymistä. Tabletti on päällystetty mahanestettä kestävällä kalvolla, joten se liukenee vasta ohutsuolessa. Tavallisiin asetyylisalisyylihappotabletteihin verratten sen vaikutus alkaa hitaammin ja kestää pidempään, sekä se aiheuttaa myös vähemmän ruoansulatuskanavan ärsytystä. Lue alhaalta lisää Primaspanin käytöstä.

 


 

 

Primaspanin vaikuttava aine ja annostelu

Prismaspan-enterotabletit sisältävät asetyylisalisyylihappoa, jonka on todettu jo pieninä annoksina vaikuttavan veren hyytymisominaisuuksiin ja ehkäisevän näin veritulppien syntymistä muun muassa sydämen ja aivojen verisuoniin.

Verisuonitukosten estohoito aloitetaan vain lääkärin aloitteesta ja ohjauksessa ja myös annostus määrittyy lääkärin määräyksen mukaan. Tavanomainen annos Primaspania on 100 - 300 mg vuorokaudessa. Primaspan-enterotabletit otetaan tyhjään mahaan riittävän nesteen kera (esimerkiksi lasi vettä), ja niellään kokonaisina, jolloin ne liukenevat vasta suolistossa. Annoksen voi siis ottaa esimerkiksi aamuisin ennen aamupalaa. Näin voidaan vähentää mahaärsytystä ja valmisteen ominaisuudet säilyvät. Rikottuna Primaspan‑enterotabletti käyttäytyy päällystämättömän asetyylisalisyylihappotabletin kuten Disperinin tai Aspirinin tavoin.