Perskindol

Perskindol-tuotteet ovat lääkeaineettomia kuntoilu- ja rasitusvammojen sekä lihasten kipuihin tarkoitettuja hoitavia geelejä. Perskindol geelejä on kahdenlaisia: Kylmä-lämpögeeli ja kuumageeli. Kylmä-lämpögeelin teho perustuu kaksoivaikutukseen, joka vähentää kipua ensin viilentämällä ja sitten rentouttaa lämmittämällä kipukohtaa. Lue alhaalta lisää Perskindol-tuotteista ja niiden annostelusta.

 


Sekä kylmä-lämpögeeli että lämpögeeli levittyvät ja imeytyvät helposti. Rasvattoman koostumuksensa ansiosta geelit eivät ole myöskään tahraavia. 

Perskindol Active kylmä-lämpögeeli sopii niin akuuttien kuin pitkittyneiden lihaskiputilojen, kuten nyrjähdysten, revähdysten, mustelmien ja rasituskipujen oireiden lievittämiseen. Geeli viilentää sekä rauhoittaa kipukohtaa välittömästi, jonka jälkeen seuraa lihaskipua helpottava ja paranemista tukeva lämmöntunne. Tuotetta on saatavilla sekä 100ml että 200ml pakkauksissa.

Perskindol Active Spray taas on helppokäyttöinen suihkutettava spray, jota voi käyttää siististi esimerkiksi liikuntasuorituksen aikana käsiä likaamatta.

Perskindol Thermo Hot geeli lämmittää ja rentouttaa lihasjumeja sekä tehostaa verenkiertoa. Lämpögeeliä voi käyttää esimerkiksi kivun ja jännityksen lievitykseen selän, lannerangan, niskan ja hartioiden alueella, jäykän niskan iskiaskivun tai noidannuolen apuhoitoon tai lihasten muuhun lämmittämiseen.

Perskindol Thermo Hot geelistä löytyy myös Roll On -tuote, jonka avulla geeliä voi levittää kätevästi käsiä likaamatta.

Perskindol Active Gel ja/tai Perskindol Thermo Hot Gel on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Valmistaja; Verfora SA, Sveitsi. Jakelija; Harmonia Life Oy.

 

Perskindolin käyttö

Lääkeaineeton geeli sopii koostumuksensa ansiosta käytettäväksi useita kertoja päivässä, aina kun kipu sitä vaatii. Geeliä levitetään ohuelti hoidettaville alueille useita kertoja päivässä ja hierotaan kunnes geeli on imeytynyt ihoon. Valmisteita voi käyttää myös tukituotteena yhdessä lääkevoiteiden kanssa ja ne sopivat käytettäväksi myös yli 5-vuotiaille lapsille. Hakeuduthan lääkäriin heti, jos itsehoito ei auta tai oireista on selvästi haittaa.

 

Niskakivut ovat yleinen vaiva

Yleisin syy niskakivulle on lihasperäinen jännitys, joka voi johtua niin fyysisestä rasituksesta kuin stressistäkin. Lihasperäistä kipua hoidetaan useimmiten rasitusta vähentämällä ja aktiivisella liikehoidolla. Lihasjännityssäryn paras hoitomuoto on ennaltaehkäisy, kuten huomion kiinnittäminen työasentoon  sekä säännöllinen venyttely.

Muita niskakivun syitä saattavat olla esimerkiksi kaularanka- tai hermoperäiset vaivat. Hoitoon on hakeuduttava kiireellisesti, jos niskan kipu aiheutuu vähäistä tärähdystä suuremmasta vammasta tai nopeasti ilmenneeseen kipuun liittyy puutumisoireita, kuumetta, rintakipua tai oksentelua. Kivuliasta niskaa voidaan hoitaa kevyellä liikunnalla kuten sauvakävelyllä sekä kotivoimistelulla ja -venyttelyllä. Myös lyhytaikaisella kipulääkekuurilla tai kipualueelle levitettävillä geeleillä kuten Perskindolilla, voidaan helpottaa lihasjännityksen laukeamista.