Pegorion

Pegorion on ummetuksen hoitoon tarkoitettu lääke. Sen vaikuttava aine on makrogoli 4000, joka sitoo vettä ja lisää siten suolen sisällön nestepitoisuutta. Tämä helpottaa suoliston toimintaa ja helpottaa ummetuksen oireita. Makrogolia sisältävät tuotteet ovat ensisijainen lääkehoito ummetuksen hoitoon, sillä ne ovat tehokkaita ja niiden käyttöön liittyy vain vähän haittavaikutuksia.  Pegorionjauhe on annosteltu käteviin annospusseihin. Annospussin sisältö sekoitetaan nesteeseen, kuten veteen mehuun tai vaikka kahviin, joka on helppo nauttia. Pegorion alkaa vaikuttaa elimistössä jo muutaman tunnin kuluttua nauttimisesta. Lue alhaalta lisää miten valitset itsellesi sopivan Pegorion-tuotteen. Lue alhaalta lisää sinulle sopivan tuotteen valitsemisesta.

 

 

Näin valitset itsellesi sopivan Pegorion-tuotteen

Kaikki Pegorion-tuotteet sisältävät makrogolia ja toimivat samalla tavalla. Erot löytyvät annoskoossa ja pakkauskoossa. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille sopii Pegorion 12 gramman annospussit. Lääkärin määräyksellä 2-7 vuotiaat voivat käyttää Pegorionia 6 gramman annostuksella.

 

Ummetus on yleinen vaiva

Ummetus on yleinen vaiva ja sitä esiintyy jopa neljännellä aikuisista. Vaiva yleistyy ikääntyessä, ja vähän liikkuvista vanhuksista ummetusta on jopa neljällä viidestä. Ummetus on kyseessä jos suoli tyhjenee harvemmin kuin 3 kertaa viikossa tai ulostaminen on usein vaikeaa. Ummetuksen ensisijainen hoito on kuitupitoinen ruokavalio, liikunta, nesteen nauttiminen ja säännöllinen ulostusrytmi. Jos lääkkeettömät hoidot eivät riitä, on syytä hoitaa ummetusta apteekista ilman reseptiä saatavilla ummetuslääkkeillä. Ensisijainen suositus on kokeilla makrogolia sisältäviä tuotteita, sillä ne ovat tehokkaita ja niiden käyttöön liittyy vain vähän haittavaikutuksia.

 

Makrogoli on tehokas apu ummetukseen

Pegorion-tuotteet sisältävät osmoottisesti aktiivisesti, mutta imeytymätöntä polyetyleeniglykolia (makrogoli 4000). Makrogoli sitoo vettä jolloin se lisää suolen nestepitoisuutta. Tällöin ulostemassan kulkeutuminen suolistossa helpottuu ja ummetuksen oireet helpottuvat.