Lääke

LEVOLAC oraaliliuos 670 mg/ml 500 ml

Levolac on ummetuksen oireiden hoitoon tarkoitettu itsehoitolääke. Valmisteen vaikuttava aine laktuloosi pehmentää ulostetta ja helpottaa ulostamista sitomalla vettä suolen sisältöön.
Pakkauskoko:
500 ml
Markkinoija:
Orion Oyj
Tuotetta varastossa
13,28 €
26,56 € / 0.5000
Ummetuksen oireiden hoitoon.
Ota annokset samaan aikaan joka päivä. Annos voidaan ottaa kerta-annoksena kerran päivässä, esimerkiksi aamiaisen aikana, tai jaettuna enintään kolmeen annokseen. Niele lääke nopeasti. Älä pidä sitä suussasi. Voit ottaa Levolac-oraaliliuoksen laimentamattomana tai laimennettuna johonkin nesteeseen. Käytä annettua mittakuppia.
Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu.
Aloitusannos voidaan muuttaa ylläpitoannokseksi hoitovasteen mukaan. Hoitovaikutuksen ilmenemiseen saattaa kulua muutamia (2–3) päiviä.
Ummetuksen hoitoon
Aloitusannos/
päiväYlläpitoannos/
päiväAikuiset ja nuoret15–45 ml15–30 mlLapset (7–14 -vuotiaat)15 ml10–15 mlLapset (1–6 -vuotiaat)5–10 ml5–10 mlVauvat (alle 1-vuotiaat)2,5–5 ml2,5–5 mlKeskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.
Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta
670mg/ml laktuloosi (liuos)
Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu. Keskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.
Ripuli, ilmavaivat, vatsakipu, pahoinvointi ja oksentelu.
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta
Levolac valmistetta voi käyttää imetyksen aikana.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)