Laxoberon

Laxoberon -tuotteet ovat tilapäisen ummetukseen hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä. Laxoberonin vaikuttava aine on natriumpikosulfaatti, joka pehmentää ulostemassaa estämällä veden imeytymistä paksusuolesta sekä aktivoi suolen luonnollista toimintaa. Laxoberon on tarkoitettu ummetuksen lyhytaikaiseen hoitoon aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Alle 12-vuotiaille lapsille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan. Lue alhaalta lisää Laxoberon-tuotteista ja niiden annostelusta.

 


Laxoberonia on kahdessa muodossa, Laxoberon-kapselina ja Laxoberon-tippoina. Kummassakin tuotteessa vaikuttavana aineena toimii natriumpikosulfaatti.

Pienikokoinen, helposti nieltävä ja pehmeä Laxoberon -kapseli on laktoositon ja gluteeniton.

Laxoberon -tipat ovat neutraalin makuisia ja ne voi sekoittaa esimerkiksi ruokaan tai juomaan. Myös tipat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Valmisteita ei tule käyttää jos sinulla on samanaikaisesti kovia vatsakipuja joihin liittyy esimerkiksi pahoinvointia ja oksentelua.

Kuten muitakaan ulostuslääkkeitä, Laxoberonia ei pidä käyttää yhtäjaksoisesti päivittäin tai pitkiä ajanjaksoja ilman, että ummetuksen syy on selvitetty.

Laxoberonin käyttöä on vältettävä raskauden aikana ja käytettävä vain lääkärin ohjeen mukaan, mutta valmistetta voi käyttää imetyksen aikana.

 

Laxoberonin käyttö

Laxoberon -tuotteet helpottavat ummetusta noin 6-12 tunnin kuluessa lääkkeen ottamisesta ja niitä suositellaan otettavaksi illalla. Laxoberonin annostus on aina yksilöllinen ja se sovitetaan niin, että uloste pehmenee sopivaksi.  Lääkäri voi määrätä allaolevasta poikkeavan annoksen.

Laxoberon kapselien annostelu:


Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille suositellaan aluksi 2 kapselia illalla. Tarpeen mukaan annosta voi nostaa maksimissaan 4 kapseliin vuorokaudessa.
Kapselien kanssa tulee nauttia riittävästi nestettä.

Yksi kapseli vastaa 2,5 mg vaikuttavaa ainetta natriumpikosulfaattia


Laxoberon tippojen annostelu:


Aikuisille ja yli 12-vuotiaille suositellaan aluksi 10 tippaa illalla.Tarpeen mukaan annosta voi nostaa maksimissaan 20 tippaan vuorokaudessa.
Lääke otetaan suun kautta ja sen voi myös sekoittaa ruokaan tai juomaan.

10 tippaa valmistetta vastaa 5 mg natriumpikosulfaattia.

Laxoberon tippojen käyttöohje:
Pitele pulloa yläsalaisin. Älä ravista!
Napauta pullon pohjaa kevyesti saadaksesi yhden tipan kerrallaan.

 

Ummetuksen oireet ja hoito

Ummetus on yleinen vaiva kaiken ikäisillä ihmisillä ja sitä voi aiheuttaa moni arkinen asia, sillä suoliston toimintaa säätelee autonominen hermosto ja siihen vaikuttavat monet ulkoiset tekijät. Esimerkiksi ruokailutottumukset, sairaudet ja lääkkeet, tupakointi, kiire ja stressi, matkustaminen ja ympäristön muutokset, sekä eri mielialat ovat yleisiä ummetuksen syitä.

Jos epäilet, että ummetuksen taustalla on jokin sairaus, ota yhteys lääkäriin. Myös monien lääkkeiden haittavaikutuksiin kuuluu ummetus. Tällaisia ovat mm. kipu-, masennus- ja verenpainelääkkeet sekä nesteenpoistolääkkeet (diureetit) ja rautavalmisteet.

Ummetuksen selkein oire on se, että kokee tarvetta ulostaa useammin kuin kykenee. Yleensä suoli toimii harvemmin kuin kolme kertaa viikossa. Muita ummetuksen oireita ovat kova uloste, vatsakivut, ilmavaivat, turvonnut olo sekä painon tunne vatsassa.

Huomion kiinnittäminen omiin elämäntapoihin, ruokailutottumuksiin, liikkumiseen sekä henkiseen hyvinvointiin voi auttaa ummetuksen ehkäisemisessä ja hoitamisessa. Etenkin liikunnan yhteydessä on tärkeää kiinnittää huomiota riittävään nesteen saantiin, sillä liikkuessa nesteitä poistuu kehosta hikoiluna ja nestehukka lisää ummetusta. Myös apteekista löytyvät hetkellisen ummetuksen hoitamiseen tarkoitetut lääkkeet, kuten Laxoberon, voivat auttaa ummetuksen hoitamisessa.

Otathan yhteyttä lääkäriin välittömästi, jos ummetukseen liittyy voimakkaita vatsakipuja, uloste on jatkuvasti veristä tai limaista, tai jos ummetus on alkanut äkillisesti, kestänyt yli viikon eivätkä oireet helpotu itsehoitolääkkeillä.