Glukosamiini

Glukosamiini on nivelten hoitoon tarkoitettu ravintolisä, joka osallistuu ruston aineenvaihduntaan. Glukosamiinia esiintyy rustokudoksessa luonnostaan, mutta esimerkiksi iän kasvaessa tai nivelrikon yhteydessä glukosamiinin määrä rustossa vähenee. Sisäisesti käytettynä ravintolisä voi tukea ruston muodostumista sekä ehkäistä ruston tuhoutumista nivelrikon yhteydessä. Lue alhaalta lisää Glukosamiinista.

 

 


Glukosamiini valmistetaan useimmiten äyriäisten kuoren kitiinistä, tai Aspergillus niger -sienen avulla. Monissa glukosamiini-pohjaisissa ravintolisissä on myös lisättynä vitamiineja, kivennäisaineita ja rikkiyhdisteitä kuten metyylisulfonyylimetaania (MSM), jotka tukevat nivelten hyvinvointia.

 

Glukosamiinin käyttö

Glukosamiinia voi käyttää nivelrikon lievien ja keskivaikeiden oireiden ennaltaehkäisyyn ja hoidon tukemiseen. Tuotteen teho näkyy useimmiten vasta kuukausien kuluttua. 

Glukosamiinin käytön yhteydessä saattaa esiintyä ruuansulatuskanavan oireita, kuten ilmavaivoja, vatsakipuja, ummetusta tai ripulia.Glukosamiinin käytöstä ei ole tutkimustietoa raskauden tai imetyksen yhteydessä, joten käyttöä ei suositella.