Finrexin

Finrexin on lääke, jota käytetään lievittämään flunssan oireita ja helpottamaan kipua, kuten kurkkukipua, päänsärkyä tai lihaskipuja. Flunssaa eli nuhakuumetta aiheuttavat sadat eri virukset, mutta niitä yhdistävät yleensä lievät ylähengitysteiden tulehduksen oireet. Ensi oireita ovat yleensä flunssa, kurkkukipu, päänsärky sekä vilunväristykset. Näitä seuraavat usein nenän tukkoisuus tai vuotaminen ja yskä. Finrexin-valmisteiden sisältämä asetyylisalisyylihappo auttaa lievittämään särkyä ja alentamaan kuumetta. Finrexin sisältää myös kofeiinia jolla on piristävä vaikutus ja se voi auttaa nuutuneeseen oloon. Finrexin-jauhe lisätään kuumaan juomaan, jonka nauttiminen tuo myös helpotusta kurkun oireisiin ja nenän tukkoisuuteen. Näiden ominaisuuksien vuoksi Finrexin on suosittu ja tehokas apu flunssan oireisiin. Lue alhaalta lisää sinulle sopivan tuotteen valitsemisesta.

 


Näin valitset itsellesi sopivan Finrexin-tuotteen

Finrexin-tuotteita on myynnissä kahdella tuotenimellä, Finrexin ja Finrexin Neo. Molemmissa tuotteissa vaikuttavat aineet ovat asetyylisalisyylihappo, kofeiini ja askorbiinihappo (C-vitamiini). Tuotteet eroavat vain juoman maun mukaan. Finrexin Neo on mustaherukan makuinen, ja Finrexin on saatavilla sitruunan tai eukalyptus-mentolin makuisena. Finrexin Neo -jauhetta on saatavilla 10 kpl, 20 kpl ja 30 kpl pakkauksissa.

 

Asetyylisalisyylihappo alentaa kuumetta ja lievittää särkyä

Asetyylisalisyylihappoa (ASA) on käytetty jo yli sata vuotta kivun lievittämiseen, ehkä tunnetuin asetyylisalisyylihappoa sisältävä lääke on Aspiriini. Se on ollut kliinisessä käytössä vuodesta 1899 joten siitä on paljon tutkimustietoa ja kokemusta. ASAa käytetään nykyään lähinnä flunssalääkkeenä ja kivun hoitoon. Asetyylisalisyylihapon tulehdusta poistava vaikutus on pienempi kuin perinteisillä tulehduskipulääkkeillä kuten esimerkiksi ibuprofeenilla.

Finrexin-tuotteet on tarkoitettu tilapäiseen kuumeen tai säryn hoitoon. Finrexin-valmisteita tulee käyttää vain tilapäisesti. Aikuisille annostus on yksi annospussi 3-4 kertaa vuorokaudessa, enintään 8 kahdeksan annospussia vuorokaudessa. Alle 16-vuotiaille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan. Tarkista tuotekohtainen annostus aina pakkausselosteesta. Annospussissa oleva jauhe sekoitetaan lasilliseen kuumaa vettä, jonka jälkeen se nautitaan lämpimänä.  Finrexin-valmisteiden kanssa ei saa käyttää tulehduskipulääkkeitä, esimerkiksi ibuprofeenivalmisteita, sillä lääkkeiden haitat lisääntyvät, mutta teho ei parane. Finrexin voi aiheuttaa närästystä tai vatsakipuja, eikä se sovi mahahaava-alttiille henkilöille. Sen käyttöä ei suositella raskaana oleville, eikä henkilöille joilla on yliherkkyys asetyylisalisyylihapolle (ASA) tai muille tulehduskipulääkkeille. Jos käytät veren hyytymistä estäviä lääkkeitä, keskustele Finrexinin käytöstä lääkärin kanssa. Lue pakkausseloste huolellisesti aina ennen valmisteen käyttöä.