Burana-tuotteet

Burana on kipulääke, jota käytetään tilapäisen kivun ja kuumeen hoidossa. Tilapäisiä kiputiloja ovat esimerkiksi hetkellisesti vaivaavat päänsärky, hammassärky, kuukautiskivut, lihassäryt ja nivelkivut. Buranan sisältämä ibuprofeeni on tulehduskipulääke. Ibuprofeeni vähentää tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista, ja estää näin kivuntunteen välittymistä keskushermostoon. Se alentaa myös kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista. Burana-valmisteisiin kuuluu sekä aikuisille että lapsille sopivia lääkevalmisteita.  Lue alhaalta lisää sinulle sopivan tuotteen valitsemisesta.

 


Näin valitset itsellesi sopivan Burana-tuotteen

Buranavalmisteita on saatavana eri lääkemuodoissa, kuten kalvopäällysteisinä tabletteina, kapseleina, veteen liuotettavana jauheena sekä iholle levitettävänä geelinä.

Lääkepakkaukset sisältävät 10, 20 tai 30 tablettia tai kapselia. Näiden lisäksi on saatavana flunssan oireiden lievittämiseen tarkoitettua veteen liuotettavaa jauhetta, Burana-C 400/300 mg, joka sisältää ibuprofeenin lisäksi C-vitamiinia. Myös Burana-C 400/300 mg on saatavilla kaikissa kolmessa pakkauskoossa.

Burana-valmisteet on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön erilaisten kiputilojen ja kuumeen hoitoon. Jos oireet jatkuvat pitkään tai ovat voimakkaita, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.

 

Buranan annostus

Burana 400mg annostellaan aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille 1/2-1 tablettia 1-3 kertaa vuorokaudessa. Tätä lääkettä tulee ottaa juuri siten kuin lääkäri on määrännyt tai apteekkihenkilökunta on neuvonut, eikä annostusta pidä muuttaa omatoimisesti.  Lue aina pakkausseloste ennen käyttöä. 

 

Burana lapselle

Yli 3 kuukautta vanhoille lapsille sopivat suun kautta annettavat mansikan makuiset Burana 20 mg ja Burana 40 mg oraalisuspensiot. Yli 4-vuotiaille lapsille sopivat taas Burana 100mg appelsiinin makuiset purukapselit sekä yli 10kg painaville lapsille Burana 200 mg kalvopäällysteiset tabletit. Burana sopii lapsille, kunhan oikeaa annostelua noudatetaan. Tarkista aina pakkausselosteesta valmistekohtainen annostus.

Paino (kg)

Tablettien annostusohje

10-14

100mg korkeintaan 2 kertaa vuorokaudessa.

14 - 20

100 mg korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

20 - 25

200 mg korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa

25 - 40

200 mg  korkeintaan 4 kertaa vuorokaudessa.

 

Huomaa ettei kahta eri ibuprofeiinivalmistetta tule käyttää samanaikaisesti, jotta enimmäisannos ei ylity.

 

Buranan käyttö yhdessä parasetamolin kanssa

Buranaa ei tule käyttää yhdessä muiden tulehduskipulääkkeiden kanssa, koska se lisää haittavaikutusten riskiä, mutta ei lisää lääkkeiden tehoa. Parasetamolin ja Buranan samanaikainen käyttö tilapäisesti ei lisää haittavaikutusten riskiä. Koska lääkkeillä on erilainen vaikutustapa, niitä voidaan jossain tilanteissa käyttää yhtä aikaa. Kysy yhtäaikaisesta käytöstä neuvoa apteekin henkilökunnalta.

 

Buranan haittavaikutukset ja käyttö imetyksen tai raskauden aikana

Tarkista tuotekohtaiset tiedot pakkausselosteesta.