Bafucin imeskelytabletit

Bafucin-tuotteet ovat poistuneet myynnistä, eikä niitä enää ole saatavilla apteekeista. Alhaalta löydät muiden valmistajien tuotteita kurkun vaivoihin:


Tietoa Bafucin-tuotteista

Bafucin-tuotteiden myynti on lakannut apteekeissa vuoden 2023 lopussa. Bafucin oli kurkkukivun lievittämiseen sekä nielun desinfiointiin tarkoitettu lääke.  Bafucin-tuotteiden vaikuttavana aineena toimiva bentsokaiini puuduttaa kipeän nielun paikallisesti, ja gramisidiini, setyylipyridiniumkloridi sekä diklooribentsyylialkoholi estävät paikallisesti bakteerien toimintaa suussa ja nielussa. Bafucinia oli kahta makua ja pakkauskokoa.

Bafucinin annostelu

Bafucin-tuotteita on kahta eri makua: Bafucin maistuu mentolilta ja anikselta, ja Bafucin Mint puolestaan maistuu mintulta. Kumpaakin tuotetta löytyy 25 kappaleen ja 50 kappaleen pakkauskoossa. Kummassakin tuotteessa on samat vaikuttavat aineet.

Aikuisille ja yli 5-vuotiaille Bafucinia annostellaan tarpeen mukaan 1 tabletti joka toinen tunti, kuitenkin enintään 12 imeskelytablettia vuorokaudessa. Tabletti annetaan liueta hitaasti suussa imeskellen. Bafucin-tuotteita ei tule antaa alle 5-vuotiaille lapsille.  Ota yhteyttä lääkäriin, jos kurkkukipu pahenee tai ei lievity kolmen päivän jälkeen, tai jos kurkkukipuun liittyy korkea kuume, päänsärkyä tai pahoinvointia.

Bafucinilla ei ole tunnettuja yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, mutta jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.


Bafucin ja raskaus

Bafucinin käytöstä raskaana oleville naisille ei ole riittäviä ja hyvin kontrolloituja tutkimuksia. Bafucinin eri ainesosien erittymisestä rintamaitoon ei myöskään ole tutkimustietoa. Bafucin-tabletteja saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana vain jos lääkärin päätöksestä hoidon mahdolliset hyödyt äidille ovat suuremmat kuin sikiölle tai rintaruokitulle imeväiselle mahdollisesti aiheutuva vaara.

Kurkkukipu voi johtua monesta syystä

Kurkkukivun yleisimpiä syitä ovat nielun tulehdukset sekä nielun kuivuminen, joka johtuu nenän tukkoisuudesta. Yleisimmin viruksista johtuvat nielun tulehdukset oireilevat lievästi ja parantuvat itsellään. Tavallisin bakteerin aiheuttama nielurisatulehdus, angiina, vaatii käynnin lääkärillä. Muita kurkkukipua aiheuttavia tiloja ovat esimerkiksi eri viruksien aiheuttamat mononukleoosi ja korona, kilpirauhasen tulehdus, kurkunpään jännittämisestä johtuva lihasten jännittyminen sekä mikä tahansa muu limakalvoja ärsyttävä tekijä, kuten tupakka, pölyt ja kemikaalit.

Jos vaivaan ei liity kaulan, kasvojen tai nielun turvotusta, voi oireitaan hoitaa kotona esimerkiksi kipulääkkeiden, lämpimän juoman ja Bafucinin avulla. Bafucin auttaa vain kurkkukivun oireisiin, mutta myös kurkkukivun syy voi vaatia hoitoa. Tupakan tai muun ärsytyksen aiheuttamaan kipuun auttaa ärsykkeen välttäminen. Jos kurkkukipuun liittyy yleistilan heikentyminen, vaikeus avata suuta, vaikeus niellä nesteitä tai sylkeä, puheen puuroutuminen, kova kurkkukipu joka pahenee makuulla ollen, selvästi näkyvä turvotus kaulalla tai mikä tahansa hengitysteitä ahtauttava ongelma, on syytä hakeutua hoitoon välittömästi. Vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta on syytä hakeutua hoitoon myös silloin, kun kurkkukipuun liittyy korkea kuume tai voimakas toispuoleinen kipu.