Annosjakelu

Apteekin tarjoama annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana. Annosjakelussa lääkkeet lajitellaan koneellisesti valmiiksi annospusseihin jolloin lääkkeitä ei tarvitse itse jaella esimerkiksi dosettiin. Annosjakelupussin sisältö vastaa dosetin eli lääkeannostelijan yhden lokeron sisältöä. Palvelu toimii tukena muun muassa iäkkäiden tai monilääkittyjen lääkehoidossa.


Annosjakelupussin sisältö vastaa dosetin eli lääkeannostelijan yhden lokeron sisältöä.

 

Annosjakelupussit helpottavat lääkehoidon arkea

Lääketurvallisuutta parantava koneellinen annosjakelu on virheetön ja huoleton tapa varmistaa, että lääkkeet otetaan oikeana annostuksena ja oikeaan aikaan. Jokainen kerralla otettava lääke-erä on pakattu omaan pussiinsa, jossa on merkittynä oikea ottoajankohta, lääkkeen käyttäjän tiedot sekä pussin sisältämät lääkkeet. Pussit ovat kätevässä laatikossa oikeassa järjestyksessä. Kun lääkkeet tulevat annosjakelupusseissa, on helppo havaita jos lääkeannos on jäänyt ottamatta. 

Palvelun käyttöönotto on helppoa

  1. Laadi lista käytössä olevista lääkkeistä (lääkelista) ja tarkista reseptien voimassaolo. Farmaseutti voi auttaa listan laatimisessa.
  2. Tule käymään Asema-apteekissa tai soita farmaseutille p. 02 630 2600
  3. Apteekissa tehdään sopimus koneellisesta annosjakelusta, henkilö- ja lääkitystietojen säilyttämisestä apteekista sekä valtuutuksesta hoitaa sähköisiä lääkemääräyksiä.
  4. Sovi annosjakelun aloitusajankohta.
  5. Farmaseutti tarkistaa lääkkeiden yhteensopivuudet, ottoajankohdat ja mahdolliset päällekkäisyydet, sekä ohjeistaa lääkkeiden oikeaan ja turvalliseen käyttöön.
  6. Ensimmäiset annosjakelupussit ovat valmiina noudettavaksi apteekista 2 viikon kuluttua tai tarvittaessa nopeamminkin.
  7. Jatkossa annosjakelupussit ovat noudettavissa apteekista kahden viikon välein. Annosjakelupussit voi tilata myös kotiinkuljetuksena.

Annosjakelupussit toimitetaan kätevässä laatikossa, josta ne on helppo ottaa oikeassa järjestyksessä.

 

Koneellinen annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta

Apteekki tarkistaa lääkelistasi ja tilaa sen perusteella lääkkeesi palveluntarjoajalta, joka pussittaa lääkkeet kerta-annoksiin. Kone jakaa lääkkeet pusseihin, tarkistaa ja valokuvaa ne. Valokuvat tarkastetaan vielä koneellisesti ja niiden perusteella etsitään mahdollisia jakeluvirheitä. Mikäli virheitä ilmenee, kone ilmoittaa siitä farmaseuttiselle henkilökunnalle, joka tarkistaa annosjakelupussit vielä silmämääräisesti. Todellisen poikkeaman ilmetessä se korjataan. Virheet ovat harvinaisia ja niitä on selvästi vähemmän kuin käsin tehtävässä dosettijakelussa. Näin koneellinen annosjakelu parantaa lääkitysturvallisuutta. Kun annosjakelupussit saapuvat apteekkiin, farmaseutti tarkastaa lääketilauksen ja toimittaa ne sinulle sekä antaa neuvot lääkkeiden oikeaan käyttöön.

Annosjakelupalvelu henkilöasiakkaille ja SOTE-toimijoille

Palvelu sopii sekä henkilöasiakkaille  että palvelutaloille ja hoitokodeille. Se sopii erinomaisesti avuksi omaishoitajalle sekä henkilöille, joiden luona käy kotiapua. Myös palvelutalojen ja hoitokotien arki sujuvoituu, kun lääkkeet tulevat apteekista asukaskohtaisesti valmiiksi annospusseihin pakattuna. Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja usein myös pienentää lääkemenoja.

Lääkkeiden annosjakelun hinta

Koneellisen annosjakelupalvelun aloitusmaksu on 20 euroa ja palvelun hinta on 9,90 euroa viikossa yksityishenkilöille. Palvelutaloille ja hoitokodeille hinnoittelu tapahtuu sopimuksen mukaan. Lääkkeet toimitetaan apteekista asiakkaalle kahden viikon erissä. Asiakas maksaa kerrallaan vain kahden viikon lääkkeet. Näin kotiin ei jää avattuja lääkepakkauksia, jos lääkitystä muutetaan. Lääkkeet ja annosjakelumaksun voi maksaa lääkkeiden noudon yhteydessä tai tiliasiakkaana kerran kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Jäikö kysyttävää tai kiinnostuitko annosjakelupalvelusta? Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua mielellämme. Mikäli lääkeasiat mietityttävät tai sinulla ilmenee ongelmia, joiden epäilet liittyvät lääkkeisiin ole yhteydessä apteekkimme farmaseutti auttaa ja neuvoo sinua.

pori@asema-apteekki.fi

02 630 2600