Aloe vera -tuotteet

Aloe vera eli lääkealoe on monivuotinen mehikasvi, joka kasvaa subtrooppisessa ilmastossa. Aloe veraa käytetään erilaisissa ihoa hoitavissa tuotteissa. Aloe Vera sisältää polyfenoleja eli voimakkaita antioksidantteja, jotka usein yhdistetään anti-inflammatoriseen vaikutukseen. Aloe veran suuret lehdet varastoivat vettä ja sisältävät hyytelömäistä hedelmälihaa, joka koostuu ihoa suojaavista polysakkarideista. Jokainen lehti pitää sisällään noin 200 aktiivista ainetta, kuten 18 välttämätöntä aminohappoa, mineraaleja ja vitamiineja. Hyytelömäisestä hedelmälihasta noin kolme prosenttia on miedosti puhdistavia saponiineja sekä supistavia parkkiaineita. Lue alhaalta lisää Aloe vera -tuotteista ja niiden annostelusta.

 


Aloe Vera -tuotteet

 

Aloe veraa on lisättynä useisiin eri tuotteisiin kuten ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin. Aloe verasta valmistettujen tuotteiden tunnetuimpia vaikutuksia ovat sen punoittavaa, palanutta ja hyönteisten puremaa ihoa rauhoittava vaikutus. 

Suurin osa Aloe vera -tuotteista on joko suihkutettavassa, tai nopeasti imeytyvässä geelimäisessä muodossa. Suihkutettaviin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi ärtyneitä nenäkäytäviä kosteuttavat ja puhdistavat nenäsumutteet sekä ihoa rauhoittava ja viilentävä iholle suihkutettava suihke.


Geelimäistä Aloe veraa sisältää esimerkiksi Aloe vera liukuvoide sekä kosteuttava ja ihon pH-ta tasapainottava aloenaamio. 91 prosenttia Aloe veraa sisältävä iholle levitettävä geeli kosteuttaa, viilentää, rauhoittaa sekä lievittää hyönteisenpistojen tai auringon ärsyttämää ihoa.